کمپرسور روتاری یکی از انواع کمپرسور ها می باشد که امروزه در اغلب کولر های گازی مورد استفاده قرار گرفته است. مکانیزم و یا عملکرد این نوع کمپرسور ها با سایر کمپرسور ها متفاوت است. در واقع کمپرسور های روتاری مکانیزم چرخشی و جا به جایی دارند. این کمپرسور قادر به چرخش 360 درجه ای تیغه ها بوده که عمل مکش را با سرعت بالایی انجام می دهد. این حرکت باعث می شود تا خروج هوا و یا پرتاب آن با سرعت و قدرت بهتری انجام گیرد.
کمپرسور روتاری کجا مورد استفاده قرار می گیرد ؟ و یا موارد کاربرد این نوع کمپرسور چیست ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت کمپرسور های روتاری انواع مختلف و متنوعی دارند که هر کدام موارد مصرف مختلفی دارند. اما به طور کلی می توان گفت از کمپرسور های روتاری، امروزه در ساختار درونی کولر های گازی، چیلر ها، دستگاه های تهویه هوا مورد استفاده قرار گرفته اند. لازم به ذکر می باشد که این نوع کمپرسور ها در صنایع کوچک و بزرگ و … جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده اند. از مهم ترین تفاوت کمپرسور روتاری با کمپرسور پیستونی در رفت و برگشتی بودن کمپرسورهای پیستونی می باشد.
![کمپرسور روتاری](https://ataman-compressor.ir/wp-content/themes/woodmart/images/lazy.png)
مزایا استفاده از کمپرسور روتاری
در اینجا به صورت مجزا به بیان مزیت ها و عیب های کمپرسور روتاری پرداخته ایم. از مزیت های این نوع کمپرسور منحصر به فرد می توان به کیفیت عملکرد بهتر، صرفه جویی در مصرف برق، کاهش قطعات مصرفی و … اشاره کرد. به عبارت دیگر :
- یکی از مزیت های کمپرسور روتاری ، قابلیت اطمینان بیشتر می باشد. به عبارت دیگر در ساختار این نوع کمپرسور از قطعات و تجهیزات کمتری استفاده شده است در نتیجه به علت ساختار ساده تر، افزایش اطمینان خاطر را به همراه دارند.
- در ساختار کمپرسور های نامبرده از شیر مکش، شیر تخلیه و … استفاده نشده است، در نتیجه باعث اتلاف انرژی نمی شوند. به عبارت دیگر این نوع کمپرسور ها باعث صرفه جویی در مصرف برق و انرژی می شوند.
- از دیگر مزیت های کمپرسور های روتاری، بازده بهتر و عملکرد بی نظیر آن ها می باشند. به دلیل ساختار منحصر به فردی که دارند با حداقل انرژی، حداکثر بازدهی را دارند.
- حرکت یکنواخت به دور از لرزش و سر و صدا، یکی دیگر از مزیت های این نوع کمپرسور به حساب می آید.